Bel mij terug
Achternaam:

Telefoonnummer (*):

E-mailadres (*):

In Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten wordt EPDM dakbedekking al meer dan 50 jaar met succes toegepast voor platte daken. Uit onderzoek is gebleken dat de testwaarden van de dakbedekking op deze daken keer op keer de normen, DIN en ASTM – die ten grondslag liggen aan de productie van EPDM dakbedekking, overtreft. Het Duitse Kunststofcentrum SKZ te Würzburg verklaart dat de werkstof EPDM een levensduur van meer dan 50 jaar heeft. Dit is een garantie voor een duurzame en waterdichte afdichting voor platte en licht hellende daken. Uit onafhankelijke onderzoeken door instituten zoals het NIBE en Boom blijkt dat EPDM dakbedekking voor platte daken het minst milieubelastend is. In tegenstelling tot andere dakbedekkingen zoals roofing of bitumen, wordt EPDM zonder brander aangebracht, is recycleerbaar en heeft een zeer lange levensduur.

Kortom, EPDM is de ideale dakbedekking voor een perfect waterdicht plat dak. Het biedt verschillende voordelen ten overstaande van een klassiek geplaatst plat dak met bitumen of roofing:

• Blijvende elasticiteit tot 400%
• Bestand tegen extreme temperaturen
• Wordt geplaatst zonder gasbrander
• Snelle verwerking door geprefabriceerde membranen uit één stuk.
• Lichtgewicht ca 1,23 kg/m² (dikte 1 mm).
• Dampdicht
• Bestand tegen worteldoorgroei
• Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
• Verwachte levensduur van 50 jaar
• Milieuvriendelijk en recycleerbaar

 

Wat is EPDM Dakbedekking?

EPDM dakbedekking staat voor Ethyleen, Prpyleen en een Di Monomeer. Oftewel een dakbedekking van synthetisch rubber. In Europa maar ook daarbuiten worden deze dakbedekkingen al zo’n 30 jaar met succes gebruikt. Een EPDM dakbedekking gaat zo’n 35 jaar mee en is duurzaam, ecologisch en onderhoudsarm.

De voordelen van een EPDM Dakbedekking

Naast de lange levensduur van zo’n 35 jaar zitten er nog meer bijkomende voordelen aan een EPDM Dakbedekking. De plaatsingsduur is namelijk erg kort. Het dak wordt aangebracht zonder vuur en daardoor is er geen brandgevaar. Het dak is onderhoudsarm omdat het ongevoelig is voor UV, Ozon, micro-organismen, zuren, zouten en atmosferische invloeden. Daarnaast blijft het rubber flexibel bij temperaturen tussen –70 en +120 °C. Uit onafhankelijke onderzoeken van het NIBE(Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie), blijkt dat EPDM dakbedekking tot de meest ecologisch verantwoorde behoort.

EPDM Dakbedekking laten leggen

Ziet u een onderhoudsvrij dak dat lang mee gaat helemaal zitten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vul het contact formulier in op de website dan nemen wij met u contact op.