Bel mij terug
Achternaam:

Telefoonnummer (*):

E-mailadres (*):

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumineuze (bitumen) dakbedekking. De unieke eigenschappen van bitumen, zoals duurzame waterdichtheid, uitstekende hechting en eenvoudige verwerking zijn al jaren lang bekend. In de loop van de tijd zijn deze eigenschappen door productontwikkeling steeds verder geoptimaliseerd. Bitumen is daarmee een hoogtechnologisch product met een groot scala van toepassingen. Vooral wanneer hoge en langdurige prestaties worden verlangd, zijn bitumen afdichtingmaterialen een logische keuze.

Bitumen is geen teer!

Bitumen wordt nog steeds verward met teer. Dit is onjuist! Bitumen is qua oorsprong, samenstelling en toepassingsmogelijkheden een compleet andere materiaal dan teer. Bitumen is een aardolieproduct en teer een steenkoolproduct. Nog belangrijker: bitumen is een algemeen erkend, veelvuldig toegepaste, hoogwaardige bouwstof. Teer mag in de Nederland niet meer worden gebruikt en wordt beschouwd als gevaarlijk afval dat uit de keten moet worden gehaald.

Gemodificeerd bitumen

De dakbedekking die wij toepassen is de zogenaamde gemodificeerde bitumen. Dit is bitumen waaraan kunststoffen zijn toegevoegd waardoor de kwaliteit van de bitumen sterk verbeterd. Van de gemodificeerde bitumen gebruiken wij het soort APP.

APP is de afkorting van Atactisch PolyPropyleen, een kunststof die ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. APP is thermoplastisch en bij omgevingstemperaturen soepel en buigzaam. Door penetratiebitumen of zacht bitumen te mengen met APP (circa 30%) ontstaat APP-gemodificeerd bitumen.

Dakbedekkingssystemen

Dakbanen van APP-gemodificeerd bitumen kunnen op drie manieren worden bevestigd:

– Losliggend en geballast
– Mechanisch bevestigd
– Volledig verkleefd

Voordelen van een Bitumineuze Dakbedekking

De Bitumineuze dakbedekking biedt meerdere voordelen voor uw dak. De dakbedekking is ten eerste zeer uv-bestendig. Door de hoge temperatuurstabiliteit en hoge weestand tegen veroudering heeft de bitumineuze dakbedekking weinig onderhoud nodig. Daarnaast is deze dakbedekking ook nog eens geschikt voor recycling!

De voordelen nog eens op een rij:
– hoge temperatuurstabiliteit
– hoge weerstand tegen veroudering
– zeer Uv-bestendig
– weinig onderhoud
– geschikt voor recycling
– bij toekomstig onderhoud gemakkelijk te overlagen

Dakbanen

– APP-gemodificeerd gebitumineerd glasvlies + polyester MEC
– APP-gemodificeerd gebitumineerd polyester/glasvlies MEC
– De banen kunnen voorzien zijn van een afwerking aan beide oppervlakken.

Wat is Bitumineuze Dakbedekking?

Bitumineuze dakbedekking is geblazen bitumen. Bitumen is een stroperige vloeistof die wordt verkregen uit aardolie. Na bewerking van de aardolie kan bitumen gescheiden worden van de andere bestanddelen van de olie. Doordat bitumen stroperig is, is het erg geschikt als dakbedekking. Bitumen toplagen zijn in verschillende kleuren en kwaliteiten leverbaar, waardoor u de dakbedekking geheel aan uw woning kunt aanpassen.

Aanbieders van Bitumineuze Dakbedekking

Een bitumineuze dakbedekking kan tot wel 10 tot 30 jaar meegaan. Toch hangt de exacte levensduur van verschillende factoren af. De dakconstructie speelt een belangrijke rol maar ook de gebruikte materialen en de verwerking spelen een grote rol.

Voor een geheel vrijblijvende offerte en/of dakinspectie kunt u met ons contact opnemen of vul het formulier in op de website dan nemen wij met u contact op.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij zijn de specialist op het gebied van dakbedekkingen. Voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingen bent u bij ons aan het goede adres. Wanneer uw dak aan vervanging toe is of wanneer u een lekkage heeft neem contact met ons op en wij komen zo spoedig mogelijk bij u langs met een vakkundige oplossing.